Säsongens första makrill

20140511_181853
sej 8,1kg

Det har fortsatt varit bra fiske den senaste tiden, med något undantag då strömmar har försvårat fisket. Lördagen den 10 maj lyckades Conny Johansson fånga en knot som vägde 700g och 43 cm lång på en pirk? det var 63 m djup på platsen. Den 11 maj på förmiddagen var det mycket svårfiskat pga ström och vind, det blev trots det skapligt fiske på grundare vatten. Tanken var att vi skulle fiska efter sej, modell större. Samma dag på eftermiddagen var det Lysekils sportfiskeklubb som var fiskesugna och resan gick till samma område som förmiddagen. Vädret hade helt förändrats, totalt vindstilla och minskad ström. Vi satsade på att fiska på djupare vatten, och det visade sig vara lyckat. Vid första nedsläpp fick junioren Simon två sejar på ca 6 kg st. Det blev många krokiga ryggar och värkande muskler efter flera timmars sejfiske. Även några hyggliga torskar samt två stycken makrillar som är säsongens första fångades. Största fångade sej vägde 8,1kg och det var Simon som var ansvarig för det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *